eBay a prokrastinace – téma klauzurní práce.

V uplynulém semestru jsem se zabýval “záznamem” utrácení času posedáváním před monitorem notebooku s otevřeným inzertním serverem a ověřováním, zda někdo z kolegů muzikantů náhodou neprodává nějaký (můj už asi pětasedmdesátý) buben nebo jinou podobnou “nutnost” z kategorie – musíš mít.

Již několik let se tímto plýtváním času intenzivně zabývám a pořizuji si printscreeny nejroztodivnějších fotografií bubenického náčiní v bizarních, často domácích prostředích obýváků, kuchyní a předzahrádek. Začal jsem se na věc dívat čistě vizuálně a našel v záznamech té banality zalíbení, podivnou poetiku a estetiku nechtěně ušmudlané prezentace předmětu k prodeji. Je to lehce schizofrenní činnost, často se přistihnu v tom pocitu, že vlastně nevím, jak se na inzerát zrovna dívám, jestli jen “chytám lelky” se záminkou potřeby nákupu bubenických propriet, či jako vizuální umělec na lovu matérie.

Z původních fotografií si vybírám spíše momenty, které buď nedávají smysl už tím, jak jsou vyfotografovány nebo jim vynecháním nebo naopak přidáním jejich částí logiku vezmu.

Přijďte se podívat na obhajoby a výstavu zimních klauzur studentů kurzů Scholastika

Ve čtvrtek 22. února budou probíhat obhajoby od 09:30 do 18 hod. v ateliérech Malba, Komiks, Socha, Fotka a Grafický design 1, 2. Za přítomnosti komise: Marek Ther, Ivan Vosecký, Václav Janoščík, Mikuláš Macháček, Robert V. Novák.
V pátek 23. února budou probíhat obhajoby v ateliérech Módní design, Šperk, Produktový design a Interiérový design za účasti komise: Jana Jetelová, Eva Růžičková, Petr Hák, Markéta Držmíšková, v čase od 10:00 do 17 hod.

O víkendu – 24. a 25. února bude pro veřejnost otevřena výstava zimních klauzur kurzů Scholastika v čase od 11 do 18h, na adrese Římská 12, Praha  2, v 1. a 2. patře budovy.

 

 

 

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *